Stichting Sarasvati


De Stichting Sarasvati is opgericht in 2000 met als doel het uitbrengen en ondersteunen van kwalitatieve, spraakmakende en bijzondere theaterproducties. De producties van de stichting worden gekenmerkt door samenwerking met andere disciplines. Zo werd in het verleden samengewerkt met o.a. de Cuartito Azul (tangoschool) en met Stiggelbout Slagwerk. Ook werden projecten ondersteund door het rotterdams centrum voor theater.

 

De producties worden op projectbasis opgezet met theatermakers, die zich in een vakmatige omgeving thuis voelen. Zowel artistiek als productioneel staan uitdaging en inspiratie voorop en worden grenzen opgezocht.

 

Succesvolle producties waren o.a. Les Boys naar Jean Genet, Tiny Alice van Edward Albee en Adem van Shirley Gast. Daarnaast ondersteunde de stichting het concert Watermuziek door enkele fanfares in het kader van De Nacht van Electra.

 

In januari 2017 was de première van twee monologen Te Water en Voor De Leeuwen. Deze voorstelling werd geproduceerd door Cultureman.

 

In 2019 gaat de stichting een samenwerking aan met Noah Theater in een nieuwe productie. Noah Theater is bekend van succesvolle producties "Ruis" en "Vreemde Vogels". Nadere informatie volgt!

Klik op de poster voor meer over de productie.

2017 

Te Water

2017 

Voor De Leeuwen

2019 

Een productie in samenwerking met Noah Theater


1999 Les Boys

2001 Tiny Alice

2009 Adem


Stichting Sarasvati - KvK: 24314406 - BTW: NL809.748.046.B01